Menu
Your Cart

Reis Pilavlık Bulgur 2,5kg

Reis Pilavlık Bulgur 2,5kg
Reis Pilavlık Bulgur 2,5kg
Pilavlık bulgur.
  • Glüteni bol, sert buğdayların, tekniğine uygun olarak temizlenmesi; haşlanması; kurutulması; dövülüp elenerek kepeklerinden ayrılması ve kırılmasıyla elde edilir.
  • Pirinçte olduğu gibi bulgurda da rutubet çok önemlidir. Nemli olan ve rutubeti % 13'ü geçen taneler çok kısa zamanda bozulmakta, rengi atmakta, küflenip, koku yapmaktadır. Bulgur alırken içinde yabancı maddelerin olmamasına; eskimiş,çürümüş, acımış, topaklaşmış, böcek yenikli, lekelenmiş tanelere dikkat edilmesi gereklidir. Kösemer denilen kahverengi taneler ve hastalıklı beyaz taneler olmamalıdır.
  • Bulgurun kendine has kokusu, tadı ve rengi vardır. Bulgurda haşere ve parazitlerle bunların parçaları ve yumurtaları bulunmamalıdır. En önemlisi bulgurun rengini sarartmak için boya kullanılmamalıdır.
  • Ambalaj: 2,50kg
Ambalaj: 2,5kg
Koli içi Adet: 5

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.